Sorry

Lieve wielrenners. Sorry. Ik weet dat er onder die idiote pamperbroekjes doodnormale onderbroeken verscholen zitten, of althans, doodgewone lijven – want ik vernam recent uit betrouwbare bron dat er zelfs geen onderbroeken aan te pas komen! Ik weet ook dat de meeste van jullie het niet zo bedoelen. En ik geef grif toe dat ik kennissen heb die ook wielrennen. Meer nog, ik wil er gerust voor uitkomen dat ik wielrenners in de familie heb. Ik durf jullie zélfs toevertrouwen dat ik (hier behoort de lezer een dramatische pauze in te lassen) vrienden heb die aan wielrennen doen.

En toch. Er is iets opdringerigs aan de wind die door jullie wielen snijdt met het geluid van een machine die ik niet zo onmiddellijk kan benoemen maar die zonder twijfel een maaiende functie heeft. Er is iets in die strakke pakjes van jullie dat me niet zint, de opzichtige letters op jullie billen provoceren mijn sponsorloze vrijetijdskledij. Er is iets met jullie snelheid waar mijn ego niet tegen kan maar mijn brandende benen niet tegenop kunnen. Er is iets lachwekkends aan de bombastisch luide codetaal waarmee jullie converseren over tegenliggers. En dan zijn er nog jullie reflecterende zonnebrillen. Kunnen jullie het me kwalijk nemen dat ik jullie allemaal over dezelfde kam scheer, wanneer de spiegels van jullie wie weet zachtmoedige zielen zorgvuldig voor mij verborgen blijven en ik genoodzaakt ben om mijn eigen conclusies te trekken?

Lieve wielrenners, ik probeer in jullie klikschoenen te gaan staan en te begrijpen dat jullie snelheden te halen hebben, kuiten te trainen en records te verbreken. Maar diep vanbinnen blijf ik zelfs diegenen onder jullie die mij met een vriendelijk handgebaar te kennen geven dat mijn uitwijkmanoeuvres op prijs gesteld worden, van arrogantie en boertigheid beschuldigen. Dus sorry. Sorry dat ik jullie zonder verpinken een voor een de vaart in zou keilen als ik kon. Vertellen jullie me voor jullie met een cartoonesk “blub blub” onder water verdwijnen alleen gauw nog even waar jullie die handige broekjes en stoere zonnebrillen vandaan halen? Mijn billen beginnen zeer te doen en de zon schijnt zo in mijn ogen.

Genoten van wat je gelezen hebt? Abonneer je en mis geen enkele nieuwe post!

Marthe Written by:

Be First to Comment

Laat een reactie achter